apple tv 4Een Nederlander is het gelukt om een browser werkend te krijgen in de tvOS-software die op de vierde generatie Apple TV draait. Er is een handleiding vrijgegeven zodat gebruikers van het apparaatje ook zelf toegang tot de browser kunnen krijgen.

Dat de browser functioneert op de nieuwe Apple TV werd gedemonstreerd in een YouTube-filmpje, dat is online gezet door een Nederlandse ontwikkelaar met de gebruikersnaam jvanakker.

In het filmpje is te zien hoe de browser wordt aangezet en er met de Siri-afstandsbediening door websites wordt gescrold. Met een druk op de knop is ook de muis beschikbaar, en met de start/stop-knop kunnen url's worden ingevoegd.

Jvanakker heeft op zijn Github-pagina de benodigde broncode online gezet, zodat anderen ook de browser op hun Apple TV kunnen installeren. Een handleiding is bijgevoegd om de software werkend te krijgen. Vooralsnog is de browser vrij sober qua functionaliteit. Het is niet aannemelijk dat de software goedkeuring van Apple zal krijgen, waardoor ge├»nteresseerden waarschijnlijk de functionaliteit moeten blijven sideloaden.

Bron: Tweakers.net