apple-tvHackers zijn erin geslaagd om apps voor iOS in 720p werkend te krijgen op een gejailbreakte Apple TV-speler. De ontwikkelaars demonstreren Facebook, Maps, Safari and YouTube in een video. De meeste apps uit de App Store zouden werken.

Hacker Steve Troughton-Smith liet vrijdag al zien dat hij erin geslaagd was om zonder AirPlay iOS-apps te draaien op zijn tweede generatie Apple TV-speler. Hij maakte daarbij gebruik van de MobileX-windowmanager voor iOS van mede-hacker TheMudkip en van MobileLaunchpad van 'chpwn'. De apps draaiden toen echter nog niet fullscreen

In een een follow-up-video van zaterdag laat Troughton-Smith zijn vorderingen zien. Omdat Apple TV geen ondersteuning heeft voor een touchscreen en er nog ook nog geen ondersteuning is voor de afstandbediening, maakt hij gebruik van VNC en ssh om apps te starten. Hij demonstreert onder andere de iOS-apps van Facebook, Maps, Safari en YouTube in fullscreen. De meeste apps, waaronder ook games, uit de App Store zouden werken via zijn methode. Er is echter nog wel het nodige werk te doen, getuige een crash.

Bron: tweakers.net