Programma's die helpen om veilig/anoniem te kunnen mailen/internetten.

 • PGP
  Pretty Good Privacy (lett: redelijk goede privacy) wordt meestal afgekort tot PGP en is één van de veel gebruikte vercijferingsmethodes op internet. De standaard die aan PGP ontsproten is wordt thans OpenPGP genoemd en er zijn tegenwoordig vele programma's, zowel commercieel als open source, die deze standaard implementeren en ook grotendeels onderling compatibel zijn.
 • Small Sister
  Het Small Sister Project probeert een digitale omgeving te maken voor alle gebruikers om een privacy-vriendlijke omgeving te creeren, waar persoonlijke gegevens fatsoenlijk zijn beschermd.

 • Cryptophone
  Dit stuk hardware (De CryptoPhone Secure Mobile Terminal (SMT)) versleutelt niet alleen de gegevens die op het apparaat zelf staan, maar ook gesprekken, e-mails en sms-berichten. Afluisteren of verlies of diefstal van gevoelige gegevens moet zo onmogelijk worden. De CryptoPhone-software van GSMK versleutelt de telefonie en tekstberichten.
 • Bitlocker (MS only)
  BitLocker Drive Encryption is een schijfencryptie-programma ontworpen om gegevens te beschermen door encryptie voor alle gegevens en opgenomen in de Microsoft-besturingssystemen Windows Vista, Windows Server 2008 en Windows 7. Standaard gebruikt het het AES encryptie-algoritme in CBC-modus met een 128 bits sleutel, gecombineerd met de Elephant Diffuser voor extra specifieke schijfencryptie beveiliging die niet door AES ondersteund wordt.