De 19-jarige Amerikaanse hacker 'GeoHot' heeft een jailbreaktool voor de iPhone 3GS gepubliceerd. GeoHot vond dat het de jailbreaksoftware van het iPhone Dev Team te lang op zich liet wachten en stelde zijn eigen tool PurpleRa1n beschikbaar.

De tool is alleen beschikbaar voor Windows XP en Vista, zegt GeoHat op zijn blog. Het jailbreaken werkt via het uitvoeren van een executable, waarbij de iPhone op de pc moet zijn aangesloten. Na het jailbreaken kan de iPhone 3GS eventueel met UltraSn0w ontdaan worden van de simlock.

Het iPhone Dev Team, dat bekendstaat om zijn jailbreak- en unlocktools voor de Apple-telefoons, heeft nog geen jailbreak voor de iPhone 3GS uitgebracht. Het Dev Team wacht op iPhone OS 3.1, aldus een blogpost eerder deze week. Op deze manier wil het team voorkomen dat Apple de iPhone-jailbreak vroegtijdig onklaar maakt.

De jailbreak werkt, zo blijkt uit een praktijktest van Tweakers.net. Wel bleef PurpleRa1n hangen bij de melding 'wait for reboot', waarna de executable nogmaals uitgevoerd moest worden. De applicatie 'Freeze' op het springboard maakte het mogelijk om Cydia, de alternatieve installatie- en downloadmanager voor gejailbreakte iPhones, op de 3GS te installeren.

Bron: Tweakers.net