The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)

Microsoft verbaast zich over de berichten over een 'GodMode'-functie die gebruikers van Windows 7 en Vista in staat stelt alle instelmogelijkheden van het OS via een enkele map te benaderen. Een medewerker doet de 'ontdekking' af als goofy trick.
god_mode

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 De afgelopen dagen verschenen er veel berichten op het internet over wat de 'GodMode'-functie is gaan heten. Om deze 'verborgen' functie te kunnen benaderen moet een gebruiker van Windows 7 of Windows Vista een nieuwe map aanmaken en deze GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} noemen. Klikt hij op het configuratie-logo dat deze map hierdoor krijgt, dan ziet de gebruiker een lange lijst met een groot aantal instellingen van het OS. Bloggers zijn enthousiast dat ze op deze manier alle instellingen op een rijtje voorgeschoteld krijgen, maar Microsoft-blogger Brandon Paddock, die overigens aan zoekfunctionaliteit van Windows werkt, spreekt van een goofy trick en noemt de berichten completely silly.

"Ten eerste is de tekst 'GodMode' niet nodig om de truc te laten werken. Je kunt de folder 'iLikePuppies' noemen en dan heb je de verborgen magische 'iLikePuppies'-map in Windows ontdekt" schrijft Paddock op zijn blog. Hij wijst erop dat elke map van het bestandssysteem een eigen naam gegeven kan worden en zo benaderd kan worden door een mapnaam te laten volgen door de class identifier of CLSID. Deze functionaliteit is uitsluitend ingebouwd voor ontwikkelaars en de 'ontdekking' waar nu over bericht wordt, is niets anders dan de all tasks-systeemmap.

"Dit is een speciale shell-map die als bron voor configuratiescherm-zoekresultaten in het Start-menu gebruikt wordt. De map is niet ontworpen om direct te benaderen, aangezien de normale configuratiemap alle zelfde items bevat, maar met een eigen uiterlijk dat ontworpen is voor eenvoudiger navigatie", schrijft Paddock.

Update, woensdag 10.00: Gebruikers van de 64-bit-versie van Vista melden problemen als ze de 'truc' toepassen. Zo zou explorer.exe vastlopen. Deze gebruikers wordt aangeraden de functie niet toe te passen.

bron: tweakers.net

You have no rights to post comments


Copyright © 2021. All Rights Reserved.