The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

Iphone hacking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (7 Votes)

iphone-4s

De eerder aangekondigde jailbreak voor de iPhone 4S is uitgebracht door ontwikkelaars van het Chronic Dev Team. Gebruikers van Apples nieuwste smartphone kunnen de tool, die ook voor iPad 2 werkt, downloaden.

Gebruikers van een iPhone 4S met iOS-versie 5.0 of versie 5.0.1 kunnen Greenpois0n Absinthe, zoals de tool wordt genoemd, downloaden op de site van het Chronic Dev Team. Wel wordt aangeraden om de Apple-smartphone te updaten naar versie 5.0.1. Het gaat om een untethered jailbreak, waardoor geen externe hardware nodig is om de ontgrendeling van de beveiliging in stand te houden. Momenteel is de jailbreak-tool alleen beschikbaar voor Mac-gebruikers. Wie beschikt over een Windows- of Linux-pc zal moeten wachten.

De ontwikkelaars hadden de tool eerder uit willen brengen, maar het hacken van Apples eigen A5-chip, die in de iPhone 4S en iPad 2 draait, bleek niet gemakkelijk te zijn. Bij het uitbrengen van de jailbreak laten de makers weten dat er bij de ontwikkeling veel mensen betrokken zijn geweest, waaronder leden van het iPhone Dev Team.

Het is de eerste jailbreak die geschikt is voor de iPhone 4S. Daarnaast is het de eerste tool voor de iPad 2 in combinatie met iOS 5. Eerdere iPhone-modellen en de iPad 1 die op iOS 5 draaien waren al wel voorzien van een jailbreak: deze kwam eind vorig jaar uit. De jailbreak is gebaseerd op de Corona-exploit, die eerder al door de hackers werd gevonden. De verwachting is dat Apple dit lek dicht in een opkomende versie van iOS. Daardoor wordt aangeraden om de verwachte iOS-versie 5.0.2 niet te installeren wanneer deze uitgebracht wordt.

bron: Tweakers.net

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
applestorec
  1. Find an Apple Store. There will be a Display iPad
  2. Put down some weight on the top left, until you either get the lock, or the power.
  3. Either turn off to simply do the basic troll, on reboot.
  4. Once you have rebooted, go to Safari – then youtube. Choose a video! To demonstrate, we used Retarded Running Horse and the Stormtrooper. Then airplay to an Apple TV. Repeat on other iPad’s if wanted.
  5. ????
  6. PROFIT!!

read more...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)

ios5Een jailbreaker van het Chronic Dev Team heeft bekendgemaakt dat er vijf nieuwe exploits zijn gevonden in het iOS-besturingssysteem, die er waarschijnlijk voor zorgen dat iOS 5 gejailbreakt kan worden. De bugs werden gevonden op de iPad 2.

Dat meldt een jailbreaker met het pseudoniem p0sixninja. Het gaat om vijf softwarematige bugs die op alle iOS-apparaten zouden zijn te vinden. Apple heeft al een aantal bèta-versies van zijn nieuwe besturingssysteem iOS 5 uitgegeven, waardoor het aannemelijk is dat bij de lancering het mobiele besturingssysteem direct van zijn beveiliging is te ontdoen. Doordat het om software-exploits gaat, bestaat wel de kans dat Apple deze op termijn patcht. De verwachting is dat de iPhone 5 het eerste apparaat met iOS 5 wordt.

Read more: Nieuwe exploits maken jailbreak iOS 5 mogelijk

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (1 Vote)

iphonedeathApple heeft een software-update uitgebracht voor zijn iOS-devices. De update dicht een pdf-lek, die de jailbreakmethode van JailbreakMe mogelijk maakte. De update is beschikbaar voor de iPhone 3GS en 4, iPod touch en iPad.

De update, iOS 4.3.4, lijkt alleen bedoeld om het pdf-lek te dichten: er wordt geen melding gemaakt van nieuwe functies of prestatie-verbeteringen. Het pdf-lek werd gebruikt voor JailbreakMe.com, maar kan ook worden misbruikt door kwaadwillenden om via de browser een iPhone, iPod touch of iPad over te nemen. Devices met iOS 4.3.3 of ouder blijven kwetsbaar voor het lek. Na een jailbreak kan echter uit de alternatieve downloadwinkel Cydia een PDF Patcher gedownload worden, die het lek eveneens dicht.

Read more: Apple dicht pdf-lek dat jailbreak mogelijk maakte in iOS

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Een Zuid-Afrikaanse beveiligingsonderzoeker heeft een app ontwikkeld die het schoudersurfen van iPad-gebruikers, om zo wachtwoorden en andere vertrouwelijke gegevens te stelen, automatiseert. Bij schoudersurfen wordt over de schouder van het slachtoffer gekeken om zo pincodes, wachtwoorden of andere informatie te achterhalen. De ingebouwde camera van iPhones en iPads maakt het mogelijk om dit te automatiseren.

De ShoulderPad applicatie van Haroon Meer kijkt naar de blauwe gloed die bij het invoeren van een wachtwoord op het touchscreen verschijnt. Vanaf een aantal meter is het zo mogelijk zijn om wachtwoorden te achterhalen. Ook eerder opgeslagen beelden, bijvoorbeeld met een beveiligingscamera, kunnen hiervoor worden gebruikt.

Read more: iPhone app bespioneert iPad-gebruikers


Copyright © 2022. All Rights Reserved.