The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

Ps3 tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

ps2logoHoewel de PlayStation 2 inmiddels 20 jaar oud is, is het nog steeds niet simpel om onofficiële software te draaien. Daarvoor is nog bijvoorbeeld een modchip, of aangepaste geheugenkaart voor nodig, maar het is een programmeur gelukt om met alleen een schijfje homebrew te booten.

Het werk staat op naam van een in Engeland wonende Security Software Engineer bij Microsoft. Christopher 'CTurt' Ertl zegt in zijn blog dat het een 'extreem aantrekkelijk idee' was voor hem om zelf samengestelde disks te kunnen booten zonder verdere handelingen van de gebruiker. Dat dit kan, toont hij sinds zaterdag in verschillende YouTube-video's.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

ps4 logoHacker kR105 heeft een functionele dlclose-exploit online gezet, waarmee het mogelijk wordt om zelfgemaakte code te gebruiken op een PlayStation 4 met firmware 1.76. Ook heeft hij de nodige bestanden online gezet om Linux te draaien op de console.

De exploit was al langer bekend, maar bleek erg onstabiel. In de nieuwste versie lijkt dit te zijn opgelost en in kR105s versie van de exploit zit dan ook een werkende root, sandbox escape en jailbreak. Wel blijft het zo dat het alleen werkt op PlayStation 4's met firmware 1.76 of ouder. In nieuwere versies is de exploit namelijk niet meer mogelijk.


Copyright © 2020. All Rights Reserved.