xbox_kinectMicrosoft brengt in de komende lente een software development kit, oftewel sdk, uit voor Kinect in Windows. Met de sdk kunnen tal van applicaties worden geschreven die gebruikmaken van de Kinect-bewegingssensor en de microfoon.

Steve Ballmer, directeur van Microsoft, gaf begin januari al te kennen dat Kinect vroeg of laat ook zijn weg zou vinden naar de pc. Craig Mundie, hoofd research en strategy bij Microsoft, heeft nu bekendgemaakt dat de sdk in de komende lente verschijnt. De sdk ontsluit alle functionaliteit van Kinect, zoals die ook beschikbaar is op de Xbox 360. Vooralsnog gaat het om een niet-commerciële sdk, waarmee Microsoft vooral modders en academici tegemoet wil komen. Kinect is door het gebruik van usb gewoon op de pc te gebruiken.

Microsoft geeft later ook een commerciële sdk vrij, waarmee het mogelijk zal zijn om betaalde applicaties te ontwikkelen. Voorlopig wordt het gebruik van Kinect dan ook niet officieel ondersteund in pc-games. Er wordt echter al geëxperimenteerd met Kinect op de pc, door middel van opensourcedrivers die al in november 2010 werden vrijgegeven. Sony heeft ook plannen om een sdk voor zijn Move-hardware vrij te geven voor gebruik op de pc. Sony is echter van mening dat het gebruik van Move in pc-games niet zinvol is.

Bron: tweakers.net