The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

Apple TV

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (2 Votes)

apple tv 4Een Nederlander is het gelukt om een browser werkend te krijgen in de tvOS-software die op de vierde generatie Apple TV draait. Er is een handleiding vrijgegeven zodat gebruikers van het apparaatje ook zelf toegang tot de browser kunnen krijgen.

Dat de browser functioneert op de nieuwe Apple TV werd gedemonstreerd in een YouTube-filmpje, dat is online gezet door een Nederlandse ontwikkelaar met de gebruikersnaam jvanakker.

In het filmpje is te zien hoe de browser wordt aangezet en er met de Siri-afstandsbediening door websites wordt gescrold. Met een druk op de knop is ook de muis beschikbaar, en met de start/stop-knop kunnen url's worden ingevoegd.

Read more: Nederlandse ontwikkelaar krijgt browser werkend op Apple TV

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (24 Votes)

apple-tvHackers zijn erin geslaagd om apps voor iOS in 720p werkend te krijgen op een gejailbreakte Apple TV-speler. De ontwikkelaars demonstreren Facebook, Maps, Safari and YouTube in een video. De meeste apps uit de App Store zouden werken.

Hacker Steve Troughton-Smith liet vrijdag al zien dat hij erin geslaagd was om zonder AirPlay iOS-apps te draaien op zijn tweede generatie Apple TV-speler. Hij maakte daarbij gebruik van de MobileX-windowmanager voor iOS van mede-hacker TheMudkip en van MobileLaunchpad van 'chpwn'. De apps draaiden toen echter nog niet fullscreen

In een een follow-up-video van zaterdag laat Troughton-Smith zijn vorderingen zien. Omdat Apple TV geen ondersteuning heeft voor een touchscreen en er nog ook nog geen ondersteuning is voor de afstandbediening, maakt hij gebruik van VNC en ssh om apps te starten. Hij demonstreert onder andere de iOS-apps van Facebook, Maps, Safari en YouTube in fullscreen. De meeste apps, waaronder ook games, uit de App Store zouden werken via zijn methode. Er is echter nog wel het nodige werk te doen, getuige een crash.

Bron: tweakers.net

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (3 Votes)

Mac OS X: The 2G Apple TV was jailbroken shortly after its release, but until now there hasn't been a simple jailbreaking method. That's all changed with Seas0nPass.

image

Seas0nPass is a jailbreaking app for your 2G Apple TV that's similar in functionality to Pwnage Tool (the simple jailbreaking tool for other iOS devices). Seas0nPass has two functions: it can create a jailbroken IPSW file that you can use to "restore" your 2G Apple TV or it can boot your jailbroken device. Really, the interface is that simple:

Read more: How to Jailbreak Your 2G Apple TV


Copyright © 2022. All Rights Reserved.