The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

 Nokia

Nokia wil dat providers sms'jes gaan blokkeren die ervoor kunnen zorgen dat Nokia-smartphones geen berichten meer kunnen ontvangen. De bug is via de provider het makkelijkst aan te pakken, zegt de Finse fabrikant tegenover Tweakers.net.

Nokia wil niet zeggen met welke providers het in gesprek is over de oplossing van sms-hack 'Curse of silence', waardoor sms geblokkeerd wordt op telefoons. "Maar de providers die we hebben gesproken, werken graag mee om hun klanten te beschermen tegen deze bug", zegt Mark Durrant van het Nokia-hoofdkantoor in Finland. Een daarvan is in elk geval T-Mobile, die eerder deze week aankondigde sms'jes met te lange e-mailadressen in de tekst weg te filteren. Overigens heeft Nokia nog geen aanwijzingen dat de bug echt wordt misbruikt.

Nokia kijkt nog naar de mogelijkheid om de bug via een firmware update op te lossen, maar Durrant vindt dat geen effectieve manier om misbruik te voorkomen. "Veel van onze gebruikers updaten hun firmware inderdaad, maar veel ook niet. Daardoor blijven veel toestellen kwetsbaar voor dit lek. Als providers gaan filteren werkt dat veel beter."

De hackers hebben Nokia van tevoren ingelicht over hun bevindingen. Het is niet uit te sluiten dat Nokia al op de hoogte was van de bug, omdat deze zich niet voordoet in de laatste versies van Symbian. Durrant kan dat niet bevestigen. "Maar ik geloof niet dat Nokia of Symbian het al wist."

Hackers demonstreerden deze week een manier om het ontvangen van sms'jes te blokkeren op telefoons die draaien op oudere versies van Symbians S60-besturingssysteem. Telefoons die onder meer werden getroffen door de bug waren de N95, N81, E71 en E61. De bug kan worden opgelost door de gewraakte berichtjes te verwijderen uit het menu, iets dat alleen lukt door een factory reset, aldus de hackers.

De bug kan worden misbruikt als een toesteleigenaar een sms ontvangt met een emailadres in de tekst met meer dan 32 tekens. Als een emailadres aan het begin van een sms staat, ziet S60 dat als een email. De bug is het meest risicovol op Symbian S60v2 FP2 en S60v3, de versie die onder meer draait op de E61 en N93. De nieuwste versies van Symbian, S60v3 FP2 en S60v5, de touchscreenversie van Symbian S60, zijn niet gevoelig voor de bug.

Source: Tweakers.net

You have no rights to post comments


Copyright © 2021. All Rights Reserved.