The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (1 Vote)

Ontwikkelaars hebben een live-cd op basis van Linux-kernel 2.6.29 uitgebracht waarmee Googles mobiele Android 1.6-besturingssysteem opgestart kan worden op een x86-systeem. Op sommige systemen zou ook de touchscreen-functie werken.

Developers van het Android-x86-project brachten enkele maanden geleden een patch uit waardoor het mogelijk werd om Googles mobiele besturingssysteem, gebaseerd op ARM-code, ook op x86-machines te draaien. Inmiddels hebben de ontwikkelaars kans gezien om de Android-code zo aan te passen dat het systeem ook vanaf een live-cd geboot kan worden.

Momenteel is Android 1.6, ook bekend onder de codenaam Donut, beschikbaar als boot-cd in combinatie met Linux-kernel 2.6.29. Android-x86 zou al met succes getest zijn op vrijwel alle Eee PC's van Asus. Bij een aantal modellen, zoals de Eee PC T91, zou zelfs de touchscreen-functionaliteit werken. Ook de Lenovo ThinkPad x61 Tablet zou met Android-x86 overweg kunnen. Bovendien zouden, op de T91 en de Eee Top na, alle systemen in hun native resoluties draaien. Verder kan er van wifi en ethernet gebruik gemaakt worden.

De ontwikkelaars willen op termijn ondersteuning voor multitouch-touchpads, 3g en gps aan Android-x86 gaan toevoegen. De 198MB zware boot-cd kan onder andere bij Softpedia worden opgehaald.

and6  and3 and4 and5
bron: tweakers.net

You have no rights to post comments


Copyright © 2021. All Rights Reserved.