motorola_atrix_338Het is hackers gelukt root-toegang te krijgen op Motorola's Atrix 4G-smartphone. Het root-account geeft gebruikers meer rechten, wat de mogelijkheden tot tweaken bevordert. Het toestel ligt pas over enkele dagen in de winkels.

Nog voor Motorola's nieuwste Android-smartphone in de winkels ligt, is het leden van het xda-forum al gelukt om root-toegang op het toestel te verkrijgen. Een gebruiker die het toestel vroegtijdig wist te bemachtigen maakte een dump van de systeembestanden, waarna romontwikkelaar designgears het root-account wist te ontsluiten. Gebruikers kunnen met root-toegang bepaalde applicaties draaien die meer rechten vereisen dan Android standaard biedt.

De Android-toestellen van Motorola hebben de reputatie moeilijk te hacken te zijn. Dit komt omdat de fabrikant de bootloaders op veel van zijn smartphones versleutelt, waardoor het onmogelijk is om zelf kernels te compileren en deze te flashen. In het verleden zijn pogingen gedaan deze versleuteling met een brute force-methode te kraken, zonder succesvol resultaat. Of de bootloader van de Atrix 4G ook een versleuteling bevat, is nog niet bekend. Er is een kans dat Motorola met zijn nieuwe telefoons voor een andere aanpak omtrent zijn bootloaders kiest; vorige maand liet het via Facebook weten dat het op zoek is naar een oplossing om softwareontwikkelaars tegemoet te komen.

De Atrix 4G ligt in Amerika op 22 februari in de winkels, en is gekoppeld aan de provider AT&T. Het Android-toestel gooide hoge open op de CES en het MWC, vanwege de accessoires die Motorola aanbiedt. Het bedrijf levert een speciale laptopbehuizing waar het toestel ingeschoven kan worden, waarna de interface zich aanpast aan het 11,5"-scherm. Daarnaast is ook nog een multimedia-dock beschikbaar. Of het toestel ook naar Nederland komt is nog niet bekend.

Bron: tweakers.net