The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
BinairiesDe site van anti-piraterijstichting Brein ligt niet alleen plat door een DDoS-aanval, maar is door hackers 'grondig vernield'. "Er stonden een paar poorten open."

Nadat deze week bekend werd dat stichting Brein de oprichters van torrentsite The Pirate Bay in Nederland voor de rechter sleept, ligt de site Anti-piracy.nl van de organisatie plat.

Maar dat is niet alleen door een naar eigen zeggen 'ongehoord grote DDoS-aanval' die al dagen aanhoudt. Hackers hebben namelijk ook de site zelf 'grondig vernield', meldt Brein-directeur Tim Kuik. "Het bedrijf dat onze beveiliging doet, heeft fouten gemaakt. Zo stonden er een paar poorten open."

Backup oud

Daarna is de site maar offline gehaald om de boel te repareren en terug te zetten. Maar ook daar doen zich problemen voor. "De laatste backup die ze hadden gemaakt, blijkt al een jaar oud. Dus we proberen nu alles er weer op te zetten", aldus Kuik. En dat gaat nog wel minstens een dag duren.

Brein eist in het kort geding, dat op 21 juli zal voorkomen, van The Pirate Bay-beheerders dat ze bezoekers uit Nederland blokkeren. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de oprichters bij de rechtbank in Amsterdam zullen verschijnen. In mei werden ze in Zweden in een strafzaak veroordeeld tot celstraffen en boetes. De verdachten zijn in hoger beroep gegaan en eisen dat het proces over moet, omdat een van de rechters partijdig zou zijn.

Zaak tegen providers

Brein wacht deze zaak niet af en daagde de beheerders. Kuik: "Ze zijn toch al veroordeeld? Bovendien is onze zaak civielrechtelijk, dat kan prima naast een strafzaak. Denk maar aan de zaak van OJ Simpson."

Mocht de Amsterdamse rechter Brein in het gelijk stellen, maar de beheerders doen vervolgens niets, dan zal Kuik een blokkade eisen van Nederlandse providers. "Als The Pirate Bay dan niets doet, dan zullen we met het vonnis in de hand naar de isp's stappen", zegt Kuik. "We willen het liefst de veroorzakers zelf aanpakken, maar zo'n vervolgstap is dan noodzakelijk."

Bron: Webwereld.nl

You have no rights to post comments


Copyright © 2021. All Rights Reserved.