DOS-attackMogelijk miljoenen websites zijn maandagavond niet langer op te vragen door een grootschalige ddos-aanval op dns-servers van hostingbedrijf en registrar GoDaddy. De aanval is opgeëist door een hacker die mogelijk banden heeft met Anonymous.

De ddos-aanval begon maandagavond en was gericht op de dns-servers van hostingbedrijf en registrar GoDaddy. Sindsdien zijn een groot aantal websites onbereikbaar geworden. Het gaat mogelijk om miljoenen sites; het bedrijf heeft 52 miljoen sites in zijn dns-servers opgenomen en host tevens miljoenen websites. Via Twitter laat het bedrijf weten dat het probeert zijn systemen zo snel mogelijk weer in de lucht te krijgen. Dit zou op moment van schrijven deels weer het geval zijn.

Een hacker die zich bedient van het alias AnonymousOwn3r heeft de verantwoordelijkheid voor de grootschalige ddos-aanval opgeëist. Via Twitter claimen andere personen die deel zeggen uit te maken van de losvaste groepering Anonymous dat het gaat om een eenmansactie. De hacker heeft dat inmiddels toegegeven, maar onduidelijk is nog of hij banden heeft met Anonymous.

Hoster GoDaddy kreeg in de kringen van internetactivisten een slechte naam toen bleek dat het bedrijf een van de uitgesproken voorstanders was van de omstreden sopa-wetgeving. AnonymousOwn3r stelt echter dat hij geen afkeer heeft tegen GoDaddy an sich maar wil met zijn ddos-aanval onder andere niet nader omschreven problemen rond cybersecurity op de kaart zetten.

bron: tweakers.net