The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
webcamHet is nog altijd een sport onder 'scriptkiddies' om slachtoffers van besmette computers via hun eigen webcam te begluren en opgenomen beelden op YouTube te plaatsen. Al in 2008 werden de reacties van slachtoffers op schokkende filmpjes opgenomen en later als leedvermaak online gezet. Symantec waarschuwt dat dit nog altijd gaande is. 

De aanvallers besmetten hun slachtoffers met een RAT (Remote Access Tool) en hebben vervolgens volledige controle over de computer. Vervolgens krijgt het nietsvermoedende slachtoffer een "screamer" te zien, een afbeelding met gegil uit de film Excorcist, waarbij de reactie wordt vastgelegd. 

YouTube
Er is zelfs een apart YouTube-kanaal genaamd RAT Pwner waar verschillendevideo's zijn te zien. Een snelle zoektocht op YouTube levert nog meer soortgelijke video's van het gebruik van Remote Access Tools op. Daarbij gaat het niet alleen om het laten schrikken van slachtoffers, maar wordt er ook gekeken wat ze online allemaal uithalen

Internetgebruikers krijgen het advies alleen betrouwbare programma's te installeren. Nooit anonieme linkjes in e-mail of instant messaging-berichten te vertrouwen en alleen maar programma's direct vanaf de website van de leverancier te downloaden.

Bron: Security.nl


Copyright © 2022. All Rights Reserved.