The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Een hackergroep genaamd 'LulzSec' is erin geslaagd de openbare Amerikaanse televisiezender PBS volledig te hacken.
De hackergroep "LulzSec" die de aanval uitvoerde, laat in een verklaring weten dat men een zero-day beveiligingslek in MoveableType 4 gebruikte. Toen de aanvallers toegang tot php shell hadden, werden verschillende PBS servers gehackt, waarop ongepatchte Linux-versies draaiden. Toegang tot het interne netwerk wist men dankzij het hergebruik van wachtwoorden door SSH-gebruikers te krijgen.

De aanvallers wisten de databases met MySQL root-wachtwoorden, stations en wachtwoorden, perswachtwoorden, Frontline inloggegevens en inloggegevens van personeel te stelen, om die vervolgens online te zetten.
"We hebben de servers gehackt. We hebben niet de inhoud op de servers vernietigd. Geen rm's. We hebben niet de homepage van pbs.org overgenomen, ook al konden we dat wel. Weet je hoe je dat noemt? klasse", aldus LulzSec.

Verder werden ook verschillende pagina's gedefaced, waar onder andere tot het vrijlaten van Bradley Manning wordt opgeroepen. Manning wordt verdacht van het lekken van duizenden geheime Amerikaanse overheidsdocumenten aan WikiLeaks. Vorige week zond PBS een documentaire over Manning uit.

You have no rights to post comments


Copyright © 2021. All Rights Reserved.