The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

codemasters-logo

Hackers hebben vorige week de website van gameontwikkelaar Codemasters gekraakt en loginnamen en versleutelde wachtwoorden van beheerders ontfutseld. Codemasters haalde daarop zijn website offline en dichtte het lek.

 

De hackaanval vond vorige week vrijdag plaats, schrijft GamesIndustry.biz, zonder toe te lichten hoe de hackers  toegang hebben gekregen. Duidelijk is alleen dat er loginnamen en versleutelde wachtwoorden van beheerders zijn buitgemaakt, en dat is geprobeerd om toegang te krijgen tot de beheerinterface van Codemasters.com.

Daarop haalde de uitgever zijn complete website een paar uur offline. Nadat een beveiligingslek was gedicht, is de site weer in de lucht gebracht. Codemasters geeft niet aan of er gegevens van geregistreerde gebruikers zijn buitgemaakt. Wel zegt het bedrijf dat het zijn websites en systemen nu controleert op beveiliging.

De aanval op Codemasters is naar het zich laat aanzien veel minder ernstig dan de aanval op Sony's PlayStation Network. Nog geen maand geleden werd het hele PlayStation Network offline gehaald, nadat hackers hadden ingebroken op het PSN en persoonsgegevens van gebruikers wisten buit te maken. Vorige week werd de dienst langzaam opnieuw gestart.

bron: tweakers.net


Copyright © 2022. All Rights Reserved.