The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

hp_android

Een groep ontwikkelaars is begonnen aan een project om Android te porten naar de TouchPad van HP,die standaard WebOS draait. De tablet vloog de laatste dagen de winkel uit nadat HP besloot een forse prijsverlaging door te voeren.

HP kondigde vlak voor het weekend een kortingsactie voor de TouchPad aan, nadat het bedrijf liet weten te stoppen met het produceren van tablets. De 16GB-versie kreeg een prijsverlaging van 499 dollar naar 99 dollar, terwijl de 32GB-editie 149 euro ging kosten. Door de prijsverlaging wist HP afgelopen weekend naar schatting 350.000 TouchPads te verkopen. In veel webwinkels is de tablet dan ook uitverkocht.

Nu HP besloten heeft om te stoppen met de op WebOS draaiende TouchPad, zijn een vijftal ontwikkelaars het project Touch Droid gestart om de tablet in eerste instantie op Android 2.3 te laten draaien. Zodra deze stabiel op de TouchPad draait, wil het ontwikkelteam de stap naar Android 3.0 Honeycomb maken. Deze versie van Googles opensource-OS is meer geschikt voor tablets. Met behulp van de bestaande Palm-sdk kan een TouchPad-gebruiker al roottoegang tot zijn tablet krijgen.

bron: tweakers.net


Copyright © 2022. All Rights Reserved.