The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

De Autralische vliegfanaat Matthew Sheil heeft voor zijn tot in detail nagebouwde Boeing 747-cockpit een vermelding in het Guiness World Records-boek gekregen. Hij zou de duurste homebrew vluchtsimulator ter wereld hebben gebouwd.

 

Sheil heeft in zijn eigen magazijn ruim tien jaar gebouwd aan zijn simulator, die vrijwel identiek is aan de cockpit van een Boeing 747-400. Als basis dient de simulatiesoftware van de firma Aerowinx, maar om het realisme verder te verhogen heeft de Australiër 45 aanvullende softwareprogramma's draaien op 14 computers. Hierdoor kan de piloot virtueel naar 27.000 luchthavens vliegen, waarbij de weersomstandigheden per land kunnen worden ingesteld, zo schrijft The Sydney Morning Herald. De simulator van Sheil zou zelfs de hydraulische eigenschappen van het onderstel kunnen simuleren, waardoor tijdens het taxiën op de startbaan scheurtjes in de asfaltlaag gevoeld kunnen worden en de touchdown tijdens het landen realistischer wordt.

Wanneer Sheil in zijn simulator plaatsneemt om een vlucht te maken, logt hij in op de servers van Vatpac. Deze vijfduizend leden tellende organisatie verbindt liefhebbers van vluchtsimulaties wereldwijd met elkaar. Zo is het mogelijk dat Sheil tijdens een vlucht in het Russische luchtruim wordt begroet door een virtuele luchtverkeersleider uit Rusland. Indien hij besluit te gaan landen, kan hij door de in de ramen geplaatste monitoren auto's zien rijden, terwijl in de terminal mensen hem zwaaiend opwachten.

In totaal heeft de simulator 300.000 Australische dollar gekost, omgerekend ongeveer 152.000 euro. Een professionele vluchtsimulator kost een slordige 25 tot 35 miljoen euro. Sheil, een voormalig piloot en eigenaar van een Beechcraft Baron propellorvliegtuig, zegt echter veel onderdelen gratis te hebben gekregen, mede omdat hij zijn vluchtsimulator verhuurt aan anderen. Het geld dat hij hier mee ophaalt, stort de Australiër weer op de rekening van de Royal Flying Doctor Service, ook bekend als de 'vliegende dokters'. De inspanningen van Sheil krijgen inmiddels erkenning; de Australiër heeft voor zijn simulator een vermelding gekregen in het nieuwe Guiness World Records-boek. De 747-cockpit is momenteel de duurste homebrew simulator ter wereld.

Matthew Sheil's 747 simulator Matthew Sheil's 747 simulator Matthew Sheil's 747 simulator

You have no rights to post comments


Copyright © 2020. All Rights Reserved.