The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)

ios5Een jailbreaker van het Chronic Dev Team heeft bekendgemaakt dat er vijf nieuwe exploits zijn gevonden in het iOS-besturingssysteem, die er waarschijnlijk voor zorgen dat iOS 5 gejailbreakt kan worden. De bugs werden gevonden op de iPad 2.

Dat meldt een jailbreaker met het pseudoniem p0sixninja. Het gaat om vijf softwarematige bugs die op alle iOS-apparaten zouden zijn te vinden. Apple heeft al een aantal bèta-versies van zijn nieuwe besturingssysteem iOS 5 uitgegeven, waardoor het aannemelijk is dat bij de lancering het mobiele besturingssysteem direct van zijn beveiliging is te ontdoen. Doordat het om software-exploits gaat, bestaat wel de kans dat Apple deze op termijn patcht. De verwachting is dat de iPhone 5 het eerste apparaat met iOS 5 wordt.

De vijf exploits werden gevonden door de leden van het hackteam Chronic Dev Team. Het is niet bekend waar de bugs precies zijn gevonden: waarschijnlijk willen de leden dit geheim houden, zodat het voor Apple minder makkelijk wordt om zijn software te patchen.

Volgens de hackers is met de gevonden exploits een untethered jailbreak mogelijk, waardoor er geen verbinding met de pc nodig is, en de jailbreak ook na een reboot in stand blijft. Eerder slaagde een ontwikkelaar er al in om met een bestaande applicatie een bèta-versie van iOS 5 te jailbreaken, maar deze is niet untethered.

Bron: tweakers.net

You have no rights to post comments


Copyright © 2020. All Rights Reserved.