The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (1 Vote)

ipad-2-jailbreakEen bekende jailbreaker, die op het internet bekendstaat als comex, is erin geslaagd om de pas uitgebrachte iPad 2 van zijn beveiliging te ontdoen. De hacker toonde de alternatieve applicatiewinkel Cydia werkend op zijn Apple-tablet.

Bewijs van de werkende jailbreak werd op Twitter gepost, maar een publieke release van de methode blijft vooralsnog achterwege. De verwachting is dat iPad 2-gebruikers binnenkort een tool voorgeschoteld krijgen waarmee de beveiliging van de Apple-tablet is te omzeilen, al laat de hacker weten dat daarvoor nog wel wat werk nodig is. Voor de jailbreak heeft comex een nieuwe exploit moeten vinden, aangezien Apple een aantal bugs in het iOS-besturingssysteem heeft gerepareerd.

Via een jailbreak kunnen iOS-gebruikers onder andere applicaties installeren die door Apple niet in de App Store zijn toegelaten. Hiervoor kan de op de afbeelding getoonde applicatiewinkel Cydia gebruikt worden.

Het is niet de eerste jailbreak die comex op zijn naam kan schrijven. De hacker is onder meer bekend van jailbreaks voor de iPhone 4 en de Spirit-jailbreak, die onder andere in staat was om de eerste iPad van zijn beveiliging te ontdoen. Ook kreeg comex Flash werkend op iOS-apparaten.

Apple bracht de tweede versie van zijn iPad-tablet kortgeleden uit in de Verenigde Staten. Het apparaat draait ten opzichte van eerdere mobiele apparaten van het bedrijf uit Cupertino op een nieuwere versie van iOS. Wel krijgen de eerste iPad en recente versies van de iPhone en iPod touch een update naar de nieuwste release van het mobiele OS, die versienummer 4.3 draagt. Naast iOS 4.3, dat onder andere verbeterde Javascript-prestaties in de browser biedt, beschikt de iPad 2 over een dualcoreprocessor en is de tablet dunner en lichter dan zijn voorganger. Ook zijn er twee camera's ingebouwd, waarbij de frontcamera gebruikt kan worden voor videogesprekken.

Comments  

0 #1 Alex 2011-07-06 14:25
iPAd is inmiddels gejailbreakt!
Zie http://www.hackinfo.nl/hacking/61-iphone/1269-hacker-brengt-jailbreak-voor-ipad-2-officieel-uit.html

You have no rights to post comments


Copyright © 2020. All Rights Reserved.