The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

androidOntwikkelaar Geohot, onder meer bekend van de PS3-hack en iPhone-jailbreaks, heeft een universele root-methode voor Android-apparaten uitgebracht. De root-methode zou moeten werken op elk Android-apparaat met een kernel van voor 3 juni.

De methode heeft als naam Towelroot en werkt via het installeren van een apk-bestand van de site van Geohot. Hoewel volgens de ontwikkelaar vrijwel alle toestellen zouden moeten werken, vermeldt hij dat de 'nieuwste toestellen' van HTC en Motorola niet functioneren, omdat de /system-partitie is beschermd.

Towelroot maakt gebruik van een kwetsbaarheid in Android, maar Geohot vermeldt niet welke. De datum van 3 juni voor de kernel wijst erop dat de kwetsbaarheid in elk geval nu niet meer bestaat. In het topic op XDA vermelden veel gebruikers wel dat het niet lijkt te werken voor hun specifieke toestel.

De 24-jarige George Hotz, met Geohot als nick, is bekend van hacks van onder meer de PS3, en zijn jailbreak voor iPhone OS en iOS. Lange tijd dreigde Sony een rechtszaak tegen hem aan te spannen, maar het Japanse bedrijf en de ontwikkelaar kwamen tot een schikking voordat de zaak begon.

towelroot

Bron: Tweakers.net


Copyright © 2022. All Rights Reserved.