The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)

hitcher

Een relatief onbekende hacker die opereert onder het alias Hitcher heeft ruim veertig websites beklad, waaronder twaalf Belgische sites. De hacker, vermoedelijk afkomstig uit Pakistan, sympatiseert met de losvaste groepering Anonymous.

In de statements die Hitcher op de gekraakte websites heeft achtergelaten, wordt geageerd tegen de Navo, de EU en de Amerikaanse strijdkrachten. Ook wordt het door Anonymous gebruikte masker getoond. waaronder twaalf Belgische sites. De hacker, vermoedelijk afkomstig uit Pakistan, sympatiseert met de losvaste groepering Anonymous.

Onder de getroffen websites is een opvallend groot aantal Belgische websites, terwijl .nl-sites in de lijst ontbreken. Mogelijk zijn de twaalf getroffen Belgische sites slachtoffer van een dns-hack aangezien de domeinnamen verwijzen naar de dns-server van de firma Register.be.

Het is niet de eerste keer dat Hitcher toeslaat. In augustus wist de vermoedelijk Pakistaanse hacker dertig Chinese overheidswebsites te kraken en in september claimde Hitcher ruim 140 websites te hebben defaced.

Bron: Tweakers.net

You have no rights to post comments


Copyright © 2020. All Rights Reserved.