The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Via nieuwe software is het mogelijk om thuis met gekraakte OV-chipkaarten in te checken, zonder dat het misbruik in de centrale systemen wordt gedetecteerd.

Via nieuwe software is het mogelijk om thuis met gekraakte OV-chipkaarten in te checken, zonder dat het misbruik in de centrale systemen wordt gedetecteerd. Daarover bericht Webwereld, dat met hulp van hackers 'atdt112' en 'LogicAnalyz3r' software in handen kreeg om zelf de check-in te regelen. Daardoor is er geen registratie meer bij een poortje nodig en wordt de fraude niet opgemerkt.

Gebruikers kunnen via hun pc aangeven op welk station men wil 'inchecken', gevolgd door datum en tijd voor de treinreis. Die informatie wordt op de kaart gezet en bij een controle aan de conducteur getoond. Aangezien paal of poortje worden omzeild, mist Translink Systems de informatie om fraude te kunnen detecteren. Ook hoeft er geen saldo aanwezig te zijn, omdat voor deze vorm van reizen met de OV-chipkaart geen administratie meer wordt gevoerd.

De incheck-tools bestaan op het moment alleen voor Windows en zouden zeer gebruiksvriendelijk zijn. Financieel directeur van TLS liet gisteren in Nieuwsuur nog weten dat frauderen met de OV-chipkaart niet mag. "Het is verboden dus waarom zou iemand dat doen?"

Wij willen u niet stimuleren gebruik te maken van de mogelijkheid uw OVchipkaart te manipuleren, echter wij maken u er op attent hoe eenvoudig het is om met uw Ovchipkaart gratis te kunnen reizen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de software nog voor enige schade opgelopen door het gebruik hiervan", aldus de makers.

Bron: security.nl

You have no rights to post comments


Copyright © 2020. All Rights Reserved.