The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (2 Votes)

madcatz logoFirmware-modder Paul O'Brien is erin geslaagd om root-toegang te forceren op de op Android draaiende MOJO-console van Mad Catz. Gebruikers die de hack installeren kunnen naast het draaien van apps die root vereisen ook meer content downloaden in de Play Store.

De MOJO-console, die een prijskaartje heeft van 250 euro en is gebaseerd op een Tegra 4-soc van Nvidia, is te kraken door gebruik te maken van de zogeheten Superboot-image. Voor de installatie is een standaard usb male a-a-kabel nodig en een pc die op Windows, OS X of Linux draait. Na installatie wordt de su-tool en de superuser-apk geïnstalleerd. De originele MOJO-rom blijft onaangetast, evenals de data-partitie.

Na installatie van de zogeheten MoDaCo Mod kunnen op de spelconsole Android-apps geopend worden die root-rechten nodig hebben. Daarnaast stelt Paul O'Brien dat zijn mod toegang geeft tot een groter app-aanbod in de Play Store.

Volgens de developer blokkeert de hack toekomstige over-the-air-updates van Android 4.2. Ook zou hij een methode achter de hand hebben om root-toegang te kunnen herstellen mocht een toekomstige update van Mad Catz dit verhinderen. Meer informatie hierover belooft hij prijs te geven zodra de fabrikant daadwerkelijk een update heeft uitgebracht.

madcatz hack

Bron: Tweakers.net

You have no rights to post comments


Copyright © 2021. All Rights Reserved.