The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (2 Votes)

pixel 3De Taiwanese ontwikkelaar John Wu, bekend van rootmethode Magisk, is erin geslaagd om roottoegang te krijgen op de Pixel 3. Een eerdere versie van de rootmethode liet de smartphone nog in een bootloop terechtkomen.

In een kort bericht op Twitter liet Wu, die online ook bekendstaat onder het pseudoniem topjohnwu, weten dat zijn pogingen zijn gelukt, iets dat hij onderstreepte met het posten van een afbeelding. Daarop is te zien dat hij root heeft verkregen met het door hem ontwikkelde Magisk Manager op zijn Pixel 3-smartphone.

Het lijkt erop dat hij voor het verkrijgen van roottoegang een vroege versie van Magisk gebruikte, die nog niet als stable release is uitgebracht. Wu liet eerder weten dat het gebruiken van Magisk op de Pixel 3 leidde tot bootloops en andere problemen met opstarten. Die problemen lijken dus in een nieuwe versie van de rootmanager te zijn gerepareerd.

Magisk is een rootmethode die veel aan populariteit heeft gewonnen in de afgelopen jaren, omdat het geen aanpassingen aan syteembestanden vereist. Bovendien kunnen telefoons met Magisk vaak Google SafetyNet passeren. Telefoons die de check niet passeren, kunnen in de Play Store apps als Netflix niet installeren.

Pixel 3 root

Bron: Tweakers.net

You have no rights to post comments


Copyright © 2021. All Rights Reserved.