The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

 

Volgens beveiligingsbedrijf McAfee hebben Chinese hackers toegang gekregen tot systemen van oliebedrijven. Zeker tien bedrijven zouden zijn getroffen. De hackers gebruikten servers in Nederland om de aanvallen uit te voeren.

De hackers gebruikten onder andere beveiligingslekken in Windows, sql injection en phishing om toegang te krijgen tot geheime documenten. Gigabytes aan documenten over olievelden, financieringen en proposities zouden zijn buitgemaakt. Volgens McAfee gebruikten de hackers gekaapte servers in Nederland om hun aanvallen uit te voeren, naast in de Verenigde Staten gehuurde servers.

De waarschijnlijk uit China afkomstige aanvallen, door McAfee onder de noemer Night Dragon geschaard, zouden sinds november 2009 voorkomen en een tiental bedrijven hebben getroffen. McAfee wil niet aangeven om welke bedrijven het gaat. De hackers zouden niet hebben geprobeerd om systemen te saboteren, maar alleen op informatie uit zijn geweest.

Volgens McAfee waren de aanvallen weinig complex, maar desondanks succesvol. De buitgemaakte informatie zou 'zeer gevoelig' zijn en kan bedrijven veel geld kosten, denkt het beveiligingsbedrijf. Eerder leden Iraanse kerncentrales onder aanvallen van hackers, waarbij wel werd gesaboteerd: de Stuxnet-worm zou de frequentieregelaars in de kerncentrales hebben ontregeld. Volgens sommigen zitten de Amerikaanse en Israëlische overheden achter het virus.

nightdragon

Bron: tweakers.net

You have no rights to post comments


Copyright © 2019. All Rights Reserved.