The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Een heel simpele programmeerfout kan hackers een mogelijkheid geven om Google Buzz accounts over te nemen. Dat beweert een beveiligingsexpert.

De fout is een “middelgroot probleem” met de Buzz for Mobile website, zei Robert Hansen, CEO van SecTheory, die het gat als eerste rapporteerde.

Cross-site scripting

Het is een cross-site scriptingfout, waardoor de aanvaller zijn eigen code in webpagina’s kan plaatsen die toebehoren aan vertrouwelijke websites zoals Google.com. De fout komt vrij vaak voor, maar kan wel grote gevolgen hebben als hij wordt misbruikt op veelgebruikte sites.

De aanvaller “kan je dwingen om dingen te zeggen die je niet wilt zeggen, tegen mensen die je volgen”, zei Hansen. “Wat jij met Google Buzz kunt doen, dat kan die aanvaller jou aandoen.”

Phishing

Omdat aanvallers de fout kunnen gebruiken om hun eigen content op Google.com te zetten, kunnen ze phishing-aanvallen opzetten tegen gebruikers van Google, zei Hansen verder. “Als dit ongepatcht blijft, dan kan dat nare gevolgen hebben voor elke gebruiker van de site”, ging hij verder. “Het kan makkelijk worden gebruikt om mensen te laten denken dat ze aan het typen zijn in een echte Google sign-on pagina, terwijl ze daar niet echt zijn.”

Oplossing

De bug is ontdekt door de hacker TrainReq, die de details van de fout naar Hansen heeft gemaild, zonder enige verklaring. Ondertussen heeft een woordvoerder van Google bevestigd dat het bedrijf aan een oplossing werkt. Hij voorspelde dat die binnen een paar uur klaar zou zijn.

“We zijn ons ervan bewust dat een kwetsbaarheid gevolgen kan hebben voor veel gebruikers van Google Buzz for mobile, en we zijn de fix nu aan het maken”, zei Jay Nancarrow in een e-mail. “We hebben geen aanwijzingen dat de kwetsbaarheid actief wordt misbruikt.”

Google Buzz is vorige week gelanceerd, en werd direct aangevallen omdat het automatisch en zonder van tevoren goed te waarschuwen lijsten van Gmail contacten publiceerde. Daar is Google nu verandering in aan het aanbrengen.

Niet in staat te beschermen

Maar het beveiligingslek onderstreept een ander belangrijk punt, zei Hansen. “Vertrouwelijke informatie kan echt niet worden toevertrouwd aan Google, omdat ze hun eigen applicaties niet eens kunnen beschermen.”

bron: techworld.nl

You have no rights to post comments


Copyright © 2021. All Rights Reserved.