The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
httpbotnetsHet aantal botnets dat HTTP gebruikt om met besmette computers te communiceren is het afgelopen half jaar verdubbeld. Traditioneel werden botnets via Internet Relay Chat (IRC) bestuurd, maar daar zit geen groei meer in. Het aantal IRC-gebaseerde botnets bleef rond de 400 steken, terwijl HTTP-gebaseerde botnets van 800 naar 1.600 groeide. De groei is volgens Team Cymru, een non-profit organisatie die zich met de bestrijding van cybercrime bezighoudt, te verklaren door de lage prijzen van HTTP botnet-toolkits.

Toolkits
Deze toolkits worden toegankelijker en de eenvoudiger te gebruiken HTTP interface, zorgt ervoor dat botnetbeheerders massaal IRC als communicatiekanaal links laten liggen. HTTP botnets worden daarnaast vaker voor Distributed Denial of Service (DDoS)-Aanvallen ingezet. "Er zijn verschillende manieren om aan dit soort aanvallen te verdienen, hoewel ze minder geliefd zijn dan andere alternatieve gebruiken voor botnets die meer opbrengen met minder risico."

De meeste Command & Controle servers, zowel voor IRC als HTTP, zijn in de Verenigde Staten ondergebracht. Ook Noord-Europa, met onder andere Nederland, speelt een belangrijke rol. Ondanks dat het aantal IRC-gebaseerde botnets niet groeide, was er ook geen daling zichtbaar. Daarom voorspelt Team Cymru dat dit soort botnets een rol zullen blijven spelen, maar dat de toekomst bij HTTP-gebaseerde botnets ligt.

You have no rights to post comments


Copyright © 2021. All Rights Reserved.