The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)

Hdcp-hack

Een hacker is met het nodige soldeerwerk in een lcd-tv er in geslaagd om de hdcp-versleuteling van een hdmi-signaal te omzeilen. Hierdoor kon hij met een capturekaart een verliesvrije digitale kopie maken van een hd-stream.

Het door Intel ontwikkelde high-bandwidth digital content protection-protocol is in opdracht van de filmindustrie ontwikkeld en moet de videocontent die door hdmi- en dvi-verbindingen stroomt door middel van encryptie beveiligen. Een hacker met het alias GRitchie lijkt echter een eenvoudige manier te hebben gevonden om de hdcp-encryptie te slim af te zijn. Hij heeft

een televisie van een niet nader genoemd merk opengeschroefd om de hdmi-inputs te bestuderen. Het toestel was voorzien van een InstaPort Fast HDMI-chipset van Silicon Image. De Instaport-techniek moet het mogelijk maken om op een hd-tv sneller te kunnen switchen tussen verschillende hdmi-inputs. De techniek is al door enkele televisiefabrikanten gebruikt en een ander deel zou warme belangstelling hebben voor de techniek.

GRitchie soldeerde aan de hdmi-output van de InstaPort-switch acht draden van een hdmi-kabel. De output-verbinding van de switchmodule staat in verbinding met een chip op de printplaat van de televisie. GRitch ontdekte dat hij dankzij zijn soldeerwerk een onversleuteld hd-signaal kon aftappen. Hij gebruikte daarbij een hdmi-capturekaart van de firma Black Magic.

Duidelijk is dat de hardware van Silicon Image bij dit toestel een stap overslaat in de gehele hdcp-encryptieketen, maar of alle InstaPort-hardware deze 'fout' bevat, lijkt onwaarschijnlijk; toen GRitchie bij een ander toestel met dezelfde chipset van Silicon Image zijn truc probeerde te herhalen, bleek het signaal wel versleuteld.

bron: tweakers.net


Copyright © 2022. All Rights Reserved.