The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

wordpress securityMeer dan 300.000 WordPress-sites zijn getroffen door een backdoor die in een populaire plug-in aanwezig was. Het gaat om de plug-in met de naam Captcha. De plug-in, die invoervelden op WordPress-sites van een captcha voorziet, werd oorspronkelijk door softwarebedrijf BestWebSoft beheerd.

Op 5 september kreeg Captcha echter een nieuwe eigenaar. Deze nieuwe eigenaar heeft in het verleden vaker WordPress-plug-ins overgenomen om voor dubieuze zaken te gebruiken en van backdoors te voorzien. In dit geval zorgde een aanpassing van Captcha ervoor dat de plug-in een zip-bestand downloadde waarmee de ontwikkelaar van de plug-in beheerderstoegang tot ruim 300.000 WordPress-sites kreeg.

De installatiecode van de backdoor is echter ongeauthenticeerd, wat inhoudt dat iedereen die kan aanroepen, zo waarschuwt securitybedrijf Wordfence. Het bedrijf zal over 30 dagen de technische details openbaar maken van hoe de backdoor precies werkt. De backdoor zat verborgen in versie 4.3.6 tot en met versie 4.4.4. Het WordPress.org plug-inteam heeft inmiddels een update uitgebracht die de backdoor verhelpt. Toch krijgen WordPress-beheerders het advies van Wordfence om de plug-in te verwijderen.

Bron: Security.nl

You have no rights to post comments


Copyright © 2019. All Rights Reserved.