The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)

hackerNadat Sony Pictures gehackt is en door bedreigingen de film 'The Interview' niet uitbrengt staat hacken weer volop in de schijnwerpers. Door de jaren heen heeft de wereld een aantal joekels van hackschandalen gezien. Veel daarvan waren gericht tegen banken, maar ook bedrijven als supermarktketen 7-Eleven werden slachtoffer. Een overzichtje van vijf van de grootste hacks aller tijden:

  • In 2013 kwam aan het licht dat vijf Russen en een Oekraïener ruim zeven jaar lang grote Amerikaanse bedrijven als supermarktketen 7-Eleven en Nasdaq hackten. Ze wisten zo meer dan 160 miljoen creditcardnummers en 800.000 bankrekeningen buit te maken. Ook wisten de zes zich toegang te verschaffen tot de servers van de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. De schade bedroeg meer dan 300 miljoen dollar. 
  • De grootste bank van de Verenigde Staten, JPMorganChase, was afgelopen zomer het slachtoffer van een omvangrijke hack. De aanvallers verkregen een lijst van de software die de bank gebruikte en liepen elk programma na om te kijken of ze daarmee binnen konden komen. Uiteindelijk lukte dat en kregen ze gevoelige financiële informatie van meer dan 76 miljoen huishoudens en zeven miljoen bedrijven in handen. Grote schade is tot nu toe nog niet gemeld.
  • In 2011 werd een ander onderdeel van Sony al gehackt. Het ging toen om de online dienst van de Playstation, het Playstation Network (PSN). Hackers verschaften zichzelf tussen 17 en 19 april 2011 toegang tot de databases van het PSN. Daarbij werd persoonlijke informatie zoals wachtwoorden en creditcardgegevens van alle 77 miljoen gebruikers buitgemaakt. Het PSN was 21 dagen lang offline, voordat het op 14 mei weer online kwam
  • Adobe, de ontwikkelaar van onder andere Photoshop en Reader, werd eind 2013 gehackt. In eerste instantie leek het erop dat van zo'n drie miljoen gebruikers gevoelige informatie, waaronder creditcardnummers, gestolen was. Later bleek dat dat er veel meer waren. Op een hackerswebsite verscheen een bestand van 3.8 gigabyte met daarin de gegevens van zeker 150 miljoen Adobe-gebruikers, waarvan 38 miljoen actieve leden.
  • In 2012 werd het forum van online gamedistributieplatform Steam gehackt. Uit het daarop volgende onderzoek door eigenaar Valve bleek dat de hack veel verder ging dan alleen het forum. De aanvallers hadden ook gevoelige persoonlijke informatie als wachtwoorden en creditcardinformatie buitgemaakt

Er zijn nog veel meer hacks geweest. Klik hier voor een overzicht van alle noemenswaardige hacks in de geschiedenis van het internet. 

Bron: metronieuws.nl

You have no rights to post comments


Copyright © 2019. All Rights Reserved.