The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

pwn2ownEen Frans hackersteam heeft bij een gerichte aanval Googles Chrome-browser als eerste weten te hacken bij de bekende Pwn2Own-wedstrijd. Vorig jaar bleef Chrome overeind en de Fransen wilden aantonen dat geen applicatie onkraakbaar is.

De Fransen slaagden erin een exploit binnen Chrome te openen via een speciale website die ervoor zorgde dat de calculator-app van Windows geopend werd. Daarmee werd de sandbox van de browser omzeild. De hack vond plaats op een volledig gepatchte Windows 7 SP1-machine en de Fransen werkten zes weken aan het vinden van de kwetsbaarheden en het schrijven van de exploits. Het team omzeilde naast de Chrome-sandbox onder andere de data execution prevention en address space layout randomization in Windows.

Het team wint 32 punten voor de competitie en maakt kans op de hoofdprijs van 60.000 dollar en nog eens 60.000 dollar die Google apart beschikbaar heeft gesteld voor een volledige hack van Chrome. Of de Fransen in aanmerking komen voor deze laatste beloning is echter onduidelijk.

Google verklaarde eerder de Pwn2Own-wedstrijd niet meer te sponsoren, aangezien de reglementen niet vereisen dat de deelnemers details van hun exploit openbaren. Google houdt daarom tegelijkertijd in Canada zijn eigen Pwnium-initiatief, waarbij het wel details eist. Pwn2Own wordt georganiseerd door HP Tippingpoint Zero Day Initiative. De organisatie verklaarde dat deelnemers alleen een hack hoeven te demonstreren, waarna HP Tippingpoint de kwetsbaarheden kan blokkeren in zijn security-applicaties voor de enterprisemarkt.

De kans dat de Fransen hun hack publiek maken is echter klein. Het controversiële bedrijf Vupen, dat exploits verkoopt aan overheidsklanten, zit er namelijk achter. Vupen verklaarde tegen ZDNet de rechten op de zero-day-kwetsbaarheden te verkopen en de sandbox-omzeiling voor zichzelf te houden. Overigens complimenteerde Chaouki Bekrar Google met de beveiliging van Chrome, die volgens hem de veiligste sandbox heeft. Ook voor de andere browsers heeft Vupen exploits, maar het bedrijf besloot eerst Chrome aan te vallen.

bron: tweakers.net

You have no rights to post comments


Copyright © 2020. All Rights Reserved.