Een Turkse hackersgroepering die zich TurkGuvenligi noemt en bekendstaat om zijndefacements, heeft via een succesvolle dns-hijack enkele grote sites, waaronder de Britse it-nieuwssite The Register en koeriersdienst UPS, defaced.

TurkGuvenligi

Ook heeft de groepering de dns van onder andere The Daily Telegraph, Vodafone, Acer en National Geographic aan kunnen passen, waardoor het ook bij deze sites enige tijd leek alsof de website was beklad.

De aanval op The Register en de overige sites zou zijn uitgevoerd middels 'dns-hijacking'; alle websites maken gebruik van de registrar Net­Names. Vermoedelijk hebben de hackers toegang gekregen tot het dns-systeem, waarna de genoemde sites via een redirect naar een ander adres werden doorgestuurd.

 

Op de websites was zondagavond een tekst te lezen waarin stond dat de hackers 4 september tot 'wereldhackersdag' verklaren. Ook werd het statement 'hacking is not a crime' aan de voorpagina's van 'gekaapte' sites toegevoegd.

De TurkGuvenligi-groepering staat bekend om zijn defacements; zo hebben de Turkse hackers in augustus de Koreaanse website van de bank HSBC weten te kraken, evenals de campagnesite Free Gary McKinnon. Daarnaast hebben de hackers in juli een aantal Israëlische websites van Microsoft omgeleid door de dns-entries te manipuleren.

Bron: Tweakers.net