The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

AntiSecAntiSec, onderdeel van de lostvaste hackersgroepering Anonymous, claimt de database van het Amerikaanse militaire consultancybedrijf Booz Allen Hamilton te hebben gekraakt. Daarbij zou het tienduizenden mailadressen hebben buitgemaakt.

 

De groep heeft onder de de slogan 'Military Meltdown Monday' circa 90.000 e-mailadressen van de firma gepubliceerd inclusief versleutelde wachtwoorden. In de dump, die als torrent wordt aangeboden, zouden zich inloggegevens bevinden van Amerikaans militair personeel van diverse legerafdelingen binnen de VS.

Antisec claimt dat de beveiliging op de servers van Booz Allen Hamilton, die op zijn site 'robuuste cybersecurity-oplossingen' aanprijst, eenvoudig was te omzeilen. Toen de hackers eenmaal binnen waren, zouden zij via een eigen shell de databases van het bedrijf hebben weten te benaderen en daar de nodige informatie uit gehaald hebben. Antisec claimt ook 4GB aan broncode op de servers van Booz Allen Hamilton gewist te hebben.

Booz Allen Hamilton werkt als contractor en consultancyfirma voor met name het Amerikaanse leger, en is onder andere actief in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het bedrijf wordt aangevoerd door een aantal personen die voorheen leidinggevende functies hadden binnen de Amerikaanse geheime dienst. Het bedrijf liet op Twitter weten niet in te willen gaan op specifieke aanvallen op zijn systemen.

Antisec heeft laten weten dat het voorlopig doorgaat met het aanvallen van websites van databeveiligingsbedrijven en militaire instellingen. Vorige week stelde Antisec nog dat het met succes de servers van beveiligingsfirma IRC Federal had weten te kraken, terwijl de Italiaanse politie claimde een aantal Anonymous-leden te hebben opgepakt tijdens een serie invallen.

bron:  tweakers.net

You have no rights to post comments


Copyright © 2021. All Rights Reserved.