The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Van de 300 miljoen Android-toestellen zijn er 1 miljoen met malware geïnfecteerd, aldus Amerikaanse onderzoekers. Dan Guido, CEO van Trail of Bits en onderzoeker Mike Arpaia lanceerden het Mobile Exploit Intelligence Project, waarbij ze mobiele malware onderzochten. Het onderzoek liep van december 2011 tot maart 2012. In totaal werden zo'n 100 aanvalscampagnes ontdekt. 

Deze 100 aanvallen werden uitgevoerd door 81 unieke malware-exemplaren. Van deze 81 exemplaren probeerden er slechts 16 root-rechten te krijgen en het toestel volledig over te nemen. "Het verhogen van rechten is de eenvoudigste route voor aanvallers om je gegevens te stelen', laat Guido tegenover BizTechMagazine weten. "En het helpt dat alle code om dat te doen zo goed als gratis kunnen krijgen." 

Exploits
Alle aanvallen die de onderzoekers in het wild tegenkwamen gebruikten slechts drie unieke exploits om de kwaadaardige app meer rechten te geven, en alle drie zijn door één enkele auteur gedocumenteerd. 

Het aantal malware-exemplaren lijkt klein in verhouding met die van andere platformen, zoals Windows. Volgens Guido moet het echter anders worden gezien. "Ons onderzoek heeft aangetoond dat van de 300 miljoen Android-toestellen die er zijn, er op ongeveer een miljoen malware is aangetroffen. Dat is een behoorlijk aantal." 

Veel Android-toestellen gebruiken nog de oudere Gingerbread-versie van het Android-platform, die al sinds 9 februari 2011 bestaat.

android malware

Bron: Security.nl

You have no rights to post comments


Copyright © 2019. All Rights Reserved.