The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

iphonelockEen team van Chinese ontwikkelaars heeft onder de naam Pangu een jailbreak uitgebracht voor apparaten op iOS 7.1.1. Daardoor kunnen gebruikers onder meer de iPad Air en iPhone 5s jailbreaken. De tool werkt vooralsnog alleen onder Windows.

De jailbreak kwam maandagavond online op de site van Pangu en is Chineestalig. Inmiddels is er ook Engelstalige versie. De Chinese ontwikkelaars zeggen ook te werken aan een een versie voor OS X, maar die is nog niet uit. Het jailbreakprogramma is bijna 80MB groot.

Pangu installeert na de jailbreak Cydia en optioneel een Chinese appstore met daarin gekraakte apps op het toestel. Volgens een ontwikkelaar van eerdere jailbreaks bevat Pangu geen sporen van malware. De tool werkt door de datum op het apparaat terug te zetten op 2 juni en vervolgens de jailbreak uit te voeren, hoewel de kraak in eerste instantie in veel gevallen faalt op de iPhone 5s.

Het is voor het eerst dat er een jailbreak uit is voor iOS 7.1.1. Er was al wel een jailbreak voor iOS 7.0, maar de lekken die de jailbreak gebruikt heeft Apple gedicht in versie 7.1. Inmiddels test Apple al iOS 8 en brengt dat als update dit najaar uit.

jailbreak711

Bron: Tweakers.net

You have no rights to post comments


Copyright © 2021. All Rights Reserved.