dlink logoVorig jaar ontdekte een onderzoeker in Zuid-Korea een backdoor en allerlei andere kwetsbaarheden in een router van fabrikant D-Link, maar de update die volgde blijkt een deel van de problemen niet te verhelpen. Zo is de backdoor nog steeds aanwezig, meldt onderzoeker Pierre Kim.

Kim analyseerde de firmware-update voor de D-Link DWR-932B-router en ontdekte dat niet alleen de backdoor nog steeds aanwezig is, maar ook de eerder aangetroffen backdoor-accounts, alsmede verschillende andere kwetsbaarheden waardoor het apparaat is aan te vallen. "D-Link had vijf maanden nodig om de beveiligingsupdate te ontwikkelen en nu blijkt dat slechts één kwetsbaarheid is verholpen."

De onderzoeker heeft dan ook een advies voor klanten van D-Link en andere beveiligingsonderzoekers. "Gezien de reactie van D-Link en de slechte kwaliteit van de beveiligingsupdates, adviseer ik gebruikers om hun routers te vernielen en raad ik beveiligingsonderzoekers aan om beveiligingsupdates van D-Link eerst te controleren in plaats van blind te vertrouwen."

Bron: Security.nl