The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

Apple IOS

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

MacBook CameraZit je achter je MacBook? Bedenk je dan dat het enige dat je beschermt tegen een serieuze inbreuk op je privacy een klein groen LED-lampje naast de webcam is. Zodra de webcam aan gaat, gaat het groene lichtje ook aan. Zonder dat lampje is niet te checken of iemand anders meekijkt.

Onderzoekers van de Johns Hopkins University in Baltimore zijn erin geslaagd de camera van een MacBook te activeren zonder de groene waarschuwingsLED te laten branden. De onderzoekers maakten een gemodificeerde versie van de Photo Booth-app waarmee beelden gemaakt kunnen worden zonder dat de gebruiker enige indicatie krijgt dat de webcam aan staat. In een paper genaamd “iSeeYou: Disabling the MacBook Webcam Indicator LED” lichten de onderzoekers hun bevindingen toe.

Met een druk op de knop kan de LED uitgeschakeld worden.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

5 common hascking methodsDrie maanden nadat iOS 7 is verschenen, heeft het evad3rs-team een jailbreak vrijgegeven. Het gaat om een untethered-jailbreak, die ook blijft werken na het rebooten van het toestel. Het evad3rs-team had al langer een jailbreak voor iOS 7 klaarliggen.

De jailbreak werkt met iOS 7 tot en met 7.0.4, en voor zover bekend dus niet op de betaversies van iOS 7.1. Alle apparaten met iOS 7, vanaf de iPhone 4 en de iPad 2, worden door de jailbreaktool ondersteund. Het gaat om een untethered-jailbreak. Bij een tethered-jailbreak wordt de jailbreak na het rebooten ongedaan gemaakt, maar dat is nu dus niet het geval. Voor het jailbreaken moet een pc met Windows XP of nieuwer, OS X 10.6 of nieuwer of Linux worden gebruikt; in combinatie met Windows is een iTunes-installatie vereist.

Het is nog niet duidelijk hoe stabiel de nieuwe jailbreaktool is. Cydia, de onofficiële applicatiewinkel die wordt meegeleverd met de jailbreak, is volgens de ontwikkelaar nog niet op iOS 7 getest. Het evad3rs-team, dat de jailbreak ontwikkelt, zou ontwikkelaar Jay Freeman geen toegang tot de jailbreak-builds hebben gegeven. Daarnaast melden verschillende gebruikers die de jailbreak hebben geïnstalleerd dat ze last hebben van problemen bij het opstarten.

In april zei het Evad3rs-team, dat ook achter de vorige jailbreak zat, dat het al kwetsbaarheden op de plank had liggen voor nieuwe iOS 7-versies. Jailbreaktools maken gebruik van gaten in de beveiliging om het apparaat te kunnen jailbreaken. Het is onduidelijk waarom het drie maanden heeft geduurd voordat de jailbreak uitkwam: mogelijk waren alle kwetsbaarheden die het Evad3rs-team klaar had liggen in iOS 7 al dicht, en moest het team op zoek naar nieuwe kwetsbaarheden.

iOS 7 Untethered Jailbreak

Update (23-12-2013): 

Download Evasi0n for Windows

Download Evasi0n for Mac

 

bron: tweakers.net

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

ios-7-logoEen Spanjaard heeft een beveiligingsprobleem in iOS 7 gevonden. Via een eenvoudige reeks handelingen is het mogelijk om het lockscreen te omzeilen en foto's van gebruikers te benaderen. Ook kunnen hierdoor e-mails, Twitter-berichten en Facebook-berichten verstuurd worden.

De methode werkt door in het lockscreen naar boven te swipen en zo het 'control center' te openen. De gebruiker kan nu de wekker annex timer openen. Door vervolgens de aan/uit-knop ingedrukt te houden en 'annuleer' te kiezen en daarna twee keer snel te klikken op de home-knop, verschijnt het multitasking-menu van iOS 7. Hier kan vervolgens niets geopend worden, behalve de camera.

Met het openen van de camera kunnen echter ook alle foto's bekeken, bewerkt en verwijderd worden en bovendien kan de gebruiker deze versturen, waardoor feitelijk mail, Twitter, Facebook en Flickr overgenomen kunnen worden. De methode lijkt op alle iOS 7-apparaten te werken.

Apple belooft tegen Forbes een fix uit te rollen bij komende software-updates. Tot die tijd kunnen gebruikers voorkomen dat het control center opgeroepen kan worden bij de instellingen van iOS7. De methode is ontdekt door de 36-jarige Spanjaard Jose Rodriguez, die al eerder beveiligingsissues bij iOS aan het licht bracht, schrijft Forbes. Overigens plet Apple met een iOS 7.01-update, die vrijdag verschijnt, al enkele bugs, waaronder die met betrekking tot de vingerafdrukbeveiliging en aankopen via iTunes.


Copyright © 2020. All Rights Reserved.