ipaddressJe kunt doormiddel van verschillende diensten je ip adres veranderen. Maar hoe werkt dit en waarom zou je een ip adres willen veranderen. Dit artikel legt je uit hoe en waarom je een IP zou willen veranderen.

Hoe je ip adres veranderen?
Een VPN-dienst is de makkelijkste manier om jou ip te veranderen. Een VPN-dienst verandert het ip adres waar een website jou onder ziet, dit gebeurt doormiddel van een proxy. Je computer maak dan verbinding met een proxy. De proxy ziet jou echte ip adres. Echter haalt de proxy de door jou gewenste website van het internet op. Daardoor denk de website dat het een proxy is die de informatie opvraagt. De website ziet dan alleen het ip aders van de proxy en ziet niet dat jij de proxy is ingeschakeld door jou.

Waarom je ip aders veranderen?
Er zijn meerder redenen waarom mensen hun ip aders veranderen hieronder zijn een aantal redenen opgesteld:

  • Jezelf beschermen tegen hackers: je voorkomt ermee dat mensen jou kunnen volgen en traceren.
  • Krijg toegang tot sites die niet beschikbaar zijn in jouw land: veel websites hebben content die verschild per land doormiddel van VPN-diensten kun je elke content krijgen van elk land.
  • Bezoek websites zonder dat ze je identiteit kunnen achterhalen: veel websites houden data bij van elke gebruiker wanneer je jouw ip adres verandert voorkomt je dat deze websites jou ‘digitale vingerafdruk’ kunnen achterhalen.
  • Censuur van de overheid omzeilen: de overheid houdt zich steeds meer bezig met het afluisteren en traceren van activiteiten van burgers. Door je ip adres te verbergen zorg je ervoor dat je internetverbinding versleutel en kun je censuur en afluisteren voorkomen.

 

VPN-diensten zijn dus een veelzijdig hulpmiddel en bied je veel meer vrijheid om het internet. Het internet is tenslotte een platform wat voor iedereen en overal toegankelijk moet zijn.