The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

ipcam1Onderzoekers hebben in verschillende populaire ip-camera's van D-Link, Netgear en andere fabrikanten kwetsbaarheden gevonden. De test werd door het Duitse testlab AV-Test uitgevoerd. In totaal ging het om acht verschillende ip-camera's. Slechts drie camera's doorstonden de test.

Bij twee camera's bleek het eenvoudig voor een aanvaller om met de beelden mee te kijken. Voor de test keken de onderzoekers naar lokale opslag, de externe app, beheer van de camera op afstand, versleutelde verbindingen en hoe de camerasoftware afbeeldingen en video's opsloeg. Netgear, MyFox en Logitech scoren op alle onderdelen een voldoende en behalen zo de maximale drie punten.

Dat geldt niet voor D-Link en Gigaset die slechts één ster weten te halen. In het geval van D-Link bleek de camera op alle testonderdelen geheel of gedeeltelijk kwetsbaar te zijn. "Ip-camera's beloven veiligheid, maar de steeds populair wordende surveillance-apparaten zijn vaak onbeveiligd waardoor aanvallers via het internet op afstand andere mensen kunnen bespioneren en grote aanvallen kunnen uitvoeren", aldus het testlab.

170116 AV TEST IP Kamera en

Bron: Security.nl

 

You have no rights to post comments


Copyright © 2020. All Rights Reserved.