The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

drone hackingEr zijn meer dan 70 landen die afstandbestuurbare drones bouwen. De meeste van deze drones zijn in staat om zelfstandig beslissingen te nemen. Maar hoe veilig zijn ze nu? Wat is mogelijkheden dat er een backdoor in deze drone aanwezug is? Wat zijn de mogelijkheden om een backdoor op een drone te installeren? Wat zouden de gevolgen zijn als een lek wordt gevonden in een computer die zelf beslissingen kan maken? 

Volgende maand (feb. 2015) zullen onderzoekers de eerste malware demonstreren die speciaal voor vliegende drones is ontwikkeld. Maldrone, zoals de malware heet, geeft de maker volledige controle over het onbemande vliegtuigje en is voor surveillance te gebruiken. Ook kan een besmette drone andere drones infecteren. 

Het idee achter de malware is dat die opdrachten van de oorspronkelijke eigenaar naar valse poorten doorstuurt, terwijl de aanvaller direct met de seriële poorten kan communiceren. Hiervoor maakt Maldrone gebruik van een proxy-seriële poort die het opzet. Voor het onderzoek gebruikten de onderzoekers een Parrot AR Drone 2.0 en een DJI Phantom. De malware is speciaal voor het op Linux-gebaseerde AR Drone-besturingssysteem gemaakt.

De onderzoekers zullen hun onderzoek op 7 februari tijdens Nullcon India demonstreren. 


Eerder maakten ze onderstaande demonstratievideo. Vorig jaar liet de bekende hacker Samy Kamkar zien hoe hij voor minder dan 400 dollar aan hardware via zijn Skyjack-aanval drones uit de lucht kan kapen. Voor zijn demonstratie gebruikte Kamkar een Parrot AR.Drone 2, een Raspberry Pi, een USB-batterij, een Alfa AWUS036H wifi-adapter het kraakprogramma Aircrack-ng en nog wat andere software. De drone van Kamkar zoekt naar het draadloze signaal van andere drones in de buurt en verbreekt vervolgens de wifi-verbinding die de drone met de legitieme eigenaar heeft. Hierna doet de drone van Kamkar zich voor als de legitieme eigenaar, waarna de aangevallen drone hier verbinding mee maakt. De hacker kan op deze manier de gekaapte drone allerlei opdrachten geven.
 

 

Er zijn ook anderen manieren of een drone te 'hacken'. Zo laten ze bij Hak5 zien dat je eenvoudig een andere drone tijdelijk kan uitschakelen. In de video hieronder zie je dat met een pineapple en een kleine scriptje een Droner killer kan bouwen.

 

 

You have no rights to post comments


Copyright © 2021. All Rights Reserved.