Xbox-360-HackEen aantal hackers zegt er in geslaagd te zijn om ongeautoriseerde code op alle bestaande Xbox 360-modellen te draaien. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van een 'reset glitch'. Microsoft zou de hardwarehack niet ongedaan kunnen maken.

De hackers stellen dat alle Xbox 360-modellen, inclusief het Slim-model, kwetsbaar zijn als er op een bepaald moment een korte resetpuls naar de cpu wordt gestuurd. Dat moet gebeuren als de processor na een reset korte tijd op een lage snelheid draait. Als de processor deze resetpuls ontvangt, zal deze in bepaalde gevallen - de slagingskans zou per poging rond de 20 procent liggen - unsigned code die in de flashmodule staat opgeslagen als correct bestempelen. Vervolgens kan een bootloader worden ingeladen, waardoor de gehele beveiligingsketen van de Xbox 360 is doorbroken.

Voor het toepassen van de hack moet er wel gesoldeerd worden om zo een cpld aan het moederbord te koppelen. Ook moet de inhoud van de flashchip uitgelezen worden met behulp van inmiddels vrijgegeven software.

De onbekende hackers zijn van mening dat Microsoft de reset glitch op alle huidige modellen niet kan verhelpen door een softwareupdate; de Xbox 360 zou een geheel nieuw moederbordontwerp moeten geven. De groep stelt echter dat zij de hack openbaar hebben gemaakt om homebrew-code te kunnen draaien en benadrukken dat zij niet voor piraterij of gewin de methode hebben vrijgegeven. Het is echter vermoedelijk een kwestie van tijd voordat de eerste commerciƫle modchip-oplossingen verschijnen.

Bron: tweakers.net