xbox360-logoMet een algoritme werden Xbox Live-codes zo veranderd dat ze via het verversen van een link meer dan eens te gebruiken waren. Het door Forumlid 'Dark' van The Tech Game opgestelde algoritme, zou Microsoft 1,2 miljoen dollar hebben gekost.

Het lek werkte als een keygen. Hackers gebruikten een algoritme om via bepaalde gebruikte codes nieuwe codes voor de Xbox-site te genereren. Het was volgens website Save And Quit later ook mogelijk om een programma binnen te halen dat de codes automatisch voor een gebruiker aanpaste. Een gebruiker kon kiezen uit een code voor 160 Microsoft-punten, een Halo: Reach-Avatar-voorwerp of een kaart waarmee een Xbox-bezitter 48 uur lang Xbox Live Gold kan gebruiken.

Microsoft heeft het lek inmiddels gedicht, maar Save And Quit beweert ook dat gebruikers in totaal 1,2 miljoen dollar aan Xbox Live-content hebben binnengehaald. Eén forumlid claimde maar liefst 150 dollar aan codes te hebben binnengesleept. Het topic waar The Tech Game-gebruiker Dark zijn uitleg plaatste, is inmiddels gesloten.

Dit is niet de eerste keer dat url's van Microsoft niet helemaal waterdicht zijn. Promotionele dlc van Mass Effect 2 was bijvoorbeeld ook al gratis binnen te halen voor de release. Microsoft heeft zelf nog niet op het lek gereageerd.

Bron: tweakers.net