The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

wifilNetwerkfabrikant Netgear heeft deze maand beveiligingsupdates voor de KRACK-aanval tegen WPA en WPA2 uitgebracht alsmede allerlei andere kwetsbaarheden in een groot aantal routers en andere apparaten verholpen. Netgear publiceert aan het einde van elke maand een overzicht van updates die in de betreffende maand zijn verschenen.

In oktober zijn er firmware-updates uitgebracht voor veertien verschillende wireless access points van Netgear. De updates verhelpen de KRACK-aanval waarmee een aanvaller via WPA- en WPA2-beveiligd verkeer kan ontsleutelen. Volgens Netgear zijn ook Arlo-camera's, Orbi-wifi-systemen, zeventien type routers, achttien type wifi-extenders, vijf wifi-adapters en drie mobiele hotspots kwetsbaar voor de KRACK-aanval, maar voor deze producten zijn nog geen beveiligingsupdates beschikbaar.

Daarnaast zijn er voor meer dan 30 type routers allerlei firmware-updates verschenen die kwetsbaarheden zoals buffer overflows, cross-site request forgery, command injection, het lekken van gevoelige informatie, cross-site scripting en misconfiguraties tegengaan. Eigenaren van Netgear-apparatuur krijgen het advies om via de beveiligingspagina te zoeken of er voor hun apparaat updates zijn uitgekomen.

Bron: Security.nl


Copyright © 2022. All Rights Reserved.