De Indiase programmeur Shantanu Goel heeft een driver geschreven waarmee Microsofts Kinect gebruikt kan worden om een PlayStation 3 te besturen. De driver, waarvan Goel de broncode heeft vrijgeveven, verkeert nog in alfa-fase.

Programmeur Shantanu Goel heeft op zijn website niet alleen de broncode van zijn driver gezet, maar ook een video waarin hij laat zien hoe hij Kinect gebruikt om Killzone 3 te spelen op een PlayStation 3. De video bewijst dat de driver van Goel werkt, maar maakt ook duidelijk waarom hij beweert dat het project nog in alfa-fase verkeert. Navigeren door de menu's van de PS3 lukt redelijk, het besturen van de game werkt minder goed. Goel stelt dat er vooral nog aandacht besteed moet worden aan het bewegen langs de horizontale en verticale assen en dat de besturing nu het best werkt als de speler zit. De huidige versie van de driver is dan ook niet meer dan een 'proof of concept'.

Goel maakte bij het programmeren van zijn driver gebruik van een aantal andere opensourcepakketen. Met name de OpenNI Libraries van PrimeSense, het Israëlische bedrijf dat de sensoren van Kinect levert. Goel is niet de eerste die Kinect probeert te gebruiken voor andere doeleinden dan het spelen van games op een Xbox 360. Zo werd op basis van Kinect een robot gemaakt die kan zoeken naar slachtoffers van een aardbeving, ontwikkelde het MIT een techniek waarmee Kinect beelden kon opnemen die aan de basis stonden van een holografische projectie en werd er software geschreven waarmee Kinect gebruikt kan worden voor het bedienen van XBMC en Boxee.

Bron: Tweakers.net