Het iPhone Dev Team heeft zijn applicatie om de iPhone 3G te unlocken gepubliceerd, maar het blijkt om bèta-software te gaan die lang niet bij iedereen succesvol zijn werk doet.

iphone lockHet iPhone Dev Team maakte half december bekend op oudejaarsdag een tool te publiceren waarmee de iPhone 3G simlockvrij gemaakt kan worden. Als bewijs dat de zogenaamde Yellowsn0w-software werkt, gaven de hackers een week later een demonstratie op video. De beloofde publicatiedatum is het team nagekomen, maar het lijkt er op dat slechts een deel van de gebruikers zijn toestel succesvol kan unlocken.

Gizmodo slaagde er bijvoorbeeld niet in om de smartphone te unlocken en bij een poll op Hackint0sh gaven 66 van de 97 stemmers aan dat Yellowsn0w bij hen niet voor het gewenste resultaat zorgde. Volgens de makers werkt Yellowsn0w alleen in combinatie met baseband 02.28.00 die firmwareversie 2.2 bracht. Het betreft een kleine bootloader zonder grafische interface die eenvoudig weer te verwijderen zou zijn met Cydia, de command line of via iTunes. Het iPhone Dev Team wijst er op dat het een bèta-versie 0.9.1 betreft die op eigen risico gebruikt wordt. Ook stelt het team beterschap in het vooruitzicht voor iPhone-bezitters die Yellowsn0w zonder succes gebruiken: "Als de soft-unlock niet op dag één werkt, raak dan niet in paniek en word niet ongeduldig."

source: Tweakers.net