The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Een bekende website waarop white hats hun poc's voor exploits kunnen plaatsen is offline gegaan. Reden is tijdgebrek van de beheerder, al kan er nog een wisseling van de wacht plaatsvinden.

Het gaat om Milw0rm, een prominente site waar hackers documenten kunnen plaatsen met hun proof-of-concepts (poc's). Voor white-hats is het op die manier openbaren van lekken een manier om producenten ertoe te bewegen om iets aan hun lekke software te doen. Hoewel de hackers meestal pas tot die stap overgaan als een producent niet reageert op hun bevindingen, wordt de site ook wel eens gebruikt om wraak te nemen.

Sinds gisteren is de Milw0rm site niet meer bereikbaar. Volgens een laatste boodschap van beheerder 'Str0ke' is tijdgebrek de reden dat hij er de brui aan geeft. "Ik wou dat ik nu evenveel tijd als vroeger had om exploits door te plaatsen, maar dat heb ik niet :-(", zo schrijft de beheerder. "De afgelopen drie maanden heb ik er ook een zootje van gemaakt bij het proberen om de exploits snel genoeg te beoordelen zodat de mensen er trots op kunnen zijn. 0 tot 72 uur (exclusief de weekeinden) is gewoon niet eerlijk tegenover de auteurs op deze site."

Hoe de toekomst van Milw0rm eruit ziet, is vooralsnog onduidelijk. De site ligt op het moment van schrijven op apegapen, maar via een tweet laat Str0ke weten dat vrienden van hem het misschien over gaan nemen.

You have no rights to post comments


Copyright © 2021. All Rights Reserved.