The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

redalert2 VREen ontwikkelaar heeft een vr-versie van Command & Conquer: Red Alert 2 gemaakt. Het betreft een proof-of-concept waarbij de van oorsprong isometrisch gerenderde game met behulp van Unreal Engine 4 in 3d is nagemaakt.

Ádám Horváth toont op YouTube hoe hij een level in de game speelt. Hij bestuurt het spel met de controllers van de HTC Vive, waarvan degene in zijn linkerhand in het spel wordt weergegeven als een tablet, waarop alle commando's en interface-elementen te vinden zijn.

De game is nagemaakt in 3d met behulp van Unreal Engine 4 en is gebaseerd op OpenRA, een open-sourcevariant van Red Alert 2. Een andere ontwikkelaar, die de alias Slye_Fox gebruikt, heeft voor OpenRA een mod gemaakt die de isometrische sprites van de game aanpast naar 3d-modellen. Hierdoor is het mogelijk om de spelwereld vanuit alle hoeken te bekijken, in plaats van het enkele camerastandpunt dat in de originele game beschikbaar is.

Red Alert 2 is zestien jaar geleden uitgekomen voor Windows-pc's. De real-time strategy-game speelt zich af in het jaar 1972, in een alternatieve tijdlijn van de koude oorlog. Het spel werd zeer goed ontvangen en heeft zelfs vandaag de dag nog een actieve community, zo blijkt uit de vele mods die er nog steeds voor uitkomen. In 2008 kwam de opvolger van de game uit: Red Alert 3. Sindsdien zijn er geen nieuwe games meer in de serie verschenen.

Bron: Tweakers.net

You have no rights to post comments


Copyright © 2020. All Rights Reserved.