The Dutch HackInfo

Information about Hacking, Security & Tweaking

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

dlink logoEigenaren van verschillende D-Link-routers zijn gewaarschuwd voor een ernstig beveiligingslek waardoor een aanvaller op afstand met rootrechten willekeurige code kan uitvoeren, zoals het installeren van malware. Een beveiligingsupdate om het probleem te verhelpen is nog niet voorhanden.

Volgens het CERT Coordination Center (CERT/CC) van de Carnegie Mellon Universiteit gaat het om een buffer-overflow bij het verwerken van speciaal geprepareerde soap-berichten tijdens het inloggen op de router. Een aanvaller kan hier op afstand en zonder geldige inloggegevens misbruik van maken. De kwetsbaarheid is aanwezig in D-Link DIR-routers met modelnummer: 818L(W), 822, 823, 868L, 880L, 885L, 890L en 895L.

D-Link zou op 12 september over het probleem zijn ingelicht. Aangezien er nog geen beveiligingsupdate van de fabrikant beschikbaar is krijgen routerbeheerders het advies om alleen verbindingen van betrouwbare systemen en netwerken tot de router toe te staan. Daarnaast kan het beheer op afstand van de router worden uitgeschakeld.

Bron: Security.nl

You have no rights to post comments


Copyright © 2020. All Rights Reserved.